Skolas aktualitātes

2023. gada 7. oktobrī norisinājās «Rusanovs & Partneri» Skolas pirmā nodarbību diena

Kopumā 21 students no Latvijas Universitātes, Ekonomikas un kultūras augstskolas un Juridiskās koledžas pulcējās «Rusanovs & Partneri» zvērinātu advokātu biroja SIA telpās, lai piedalītos nodarbībās, diskutētu par aktualitātēm, kā arī iepazītu advokāta profesiju.

Zvērināts advokāts Egons Rusanovs vadīja «Rusanovs & Partneri» Skolas dalībniekiem nodarbību par zvērināta advokāta profesiju, tās nozīmi un iemaņām, kas nepieciešamas zvērināta advokāta darbībā, aicinot dalībniekus «iekārtot iekšējo pasauli jeb iekšējo istabu ar tiem instrumentiem, kas palīdzēs akumulēt un krāt spēku un iegūt zināšanas».

Tāpat arī zvērināts advokāts Egons Rusanovs nodarbībā dalībniekiem uzsvēra – «Advokātu satrauc neatbilstība starp ārkārtīgi šauri tverto īstenības noģiedumu ar abstraktajām kategorijām – universālo taisnīgumu, universālo tiesiskumu un objektīvo patiesību.»

Savukārt zvērināta advokāte Santa Oborenko studentiem sniedza ieskatu zvērinātu advokātu biroja darbības pamatprincipos un par iespēju praktizēt tajā.

Nodarbības laikā zvērināta advokāte Santa Oborenko skaidroja atšķirību starp juridiskiem pakalpojumiem, ko sniedz juristi, un juridisko palīdzību, ko nodrošina advokāti, norādīja uz ceļu, kā kļūt par zvērinātu advokātu, identificēja zvērinātu advokātu biroju struktūru, kā arī uzsvēra advokātu darbības pamatprincipus – neatkarība, konfidencialitāte, profesionālisms u.c.

«Rusanovs & Partneri» Skolas dalībniekiem zvērināta advokāte Santa Oborenko uzsvēra, ka «advokātam visu laiku ir jāturpina mācīties, pilnveidoties un celt kvalifikāciju».

Visbeidzot studentiem bija iespēja paneļdiskusijas laikā uzdot jautājumus zvērinātiem advokātiem – Egonam Rusanovam, Santai Oborenko, Vilim Sruoģim, Jānim Dobelniekam, Daigai Nāckalnai-Bivbānei un Dairai Sergejevai, un zvērināti advokāti «Rusanovs & Partneri» Skolas dalībniekus iepazīstināja ar interesantākajiem prakses kāzusiem.

Otrā nodarbību diena «Rusanovs & Partneri» Skolā plānota jau 2023. gada 4. novembrī.

2023. gada 4. novembrī norisinājās jau otrā «Rusanovs & Partneri» Skolas nodarbību diena