Skolas aktualitātes

2023. gada 9. decembrī «Rusanovs & Partneri» Skolas dalībnieki pulcējās «Rusanovs & Partneri» zvērinātu advokātu birojā, lai piedalītos trešajā nodarbību dienā, kas bija veltīta teorijas, pētniecības un juridisko tekstu rakstīšanas jautājumiem.

Dienas sākumā zvērināts advokāts Egons Rusanovs vadīja nodarbību par kriminālprocesa filozofijas, teorijas un vēstures nozīmi praksē, atgādinot un uzsverot, ka «neviens kriminālprocesa tiesību institūts nav nokritis no gaisa».

Savukārt zvērināta advokāta palīdze Linda Lielbriede «Rusanovs & Partneri» Skolas dalībniekus iepazīstināja ar juridiskās izpētes praktiku un to, kā strādāt ar tiesību avotiem.

Ievadot nodarbības tematā «Rusanovs & Partneri» Skolas dalībniekus, zvērināta advokāta palīdze Linda Lielbriede uzsvēra – «Jūsu uzdevums ir pārsteigt. Pārsteigt pašam sevi, pārsteigt savus kolēģus un, galu galā, pārsteigt savus procesuālos pretiniekus. Ar Jūsu zināšanām, ar to, ko esat izlasījuši, sapratuši un izpētījuši.»

Lekciju ciklu noslēdza zvērinātas advokātes Santas Oborenko nodarbība par juridisko tekstu rakstīšanu, valodas lietošanu un izkopšanu, kā arī valodas nozīmi rakstveida un mutvārdu komunikācijā.

Zvērināta advokāte Santa Oborenko par rakstīšanas mākslas izkopšanu dalībniekiem norādīja Stīvena Kinga atziņu: «Ja gribi būt rakstnieks, divas lietas Tev jādara vairāk nekā jebkas cits: daudz jālasa un daudz jāraksta.» Nodarbību dienas noslēgumā «Rusanovs & Partneri» Skolas dalībnieki kopā ar «Rusanovs & Partneri» zvērinātu advokātu biroja SIA zvērinātiem advokātiem pārrunāja iepriekš publicētos un studentu līdz nodarbību dienai atrisinātos kāzusu risinājumus. Kāzusi pieejami «Rusanovs & Partneri» Skolas mājaslapas sadaļā šeit.

«Rusanovs & Partneri» Skolas dalībnieki apmeklē Valsts policijas koledžas Izmeklētāju mācību centru 2023. gada 4. novembrī norisinājās jau otrā «Rusanovs & Partneri» Skolas nodarbību diena